Χαιρετισμός Δημάρχου


ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ και περνάμε τις ώρες μας δημιουργικά…

Αγαπητές φίλες και φίλοι,
Αγαπητοί γονείς και αγαπημένα μας παιδιά,

Η κρίση που προέκυψε σε όλη την υφήλιο με την πανδημία του κορωνοϊού COVID-19 άλλαξε ριζικά τον τρόπο ζωής μας ανατρέποντας πλήρως την καθημερινότητά μας.

Όλες οι κοινωνίες κλήθηκαν να εφαρμόσουν τα επιβεβλημένα μέτρα που αποσκοπούν στην πρόληψη και στην ανάσχεση της εξάπλωσης του επικίνδυνου κορωνοϊού, με κυρίαρχο αυτό της παραμονής μας στο σπίτι.

Μέσα σ’ αυτό το κλίμα ήταν επιβεβλημένο να κλείσουν οι Βρεφονηπιακοί-Παιδικοί Σταθμοί και τα σχολεία, να ανασταλεί η λειτουργία των τμημάτων των Κέντρων Δημιουργικής Απασχόλησης (ΚΔΑΠ και ΚΔΑΠμεΑ), να ανασταλεί η λειτουργία δημοτικών κοινωνικών δομών που καλλιεργούν τον πολιτισμό και τη γνώση, όπως είναι οι Δημοτικές Βιβλιοθήκες.

Η περίοδος είναι κρίσιμη και με όση περισσότερη ευλάβεια τηρήσουμε τα μέτρα υγιεινής και προστασίας τόσο γρηγορότερα και ασφαλέστεροι θα βγούμε από αυτήν. Όλοι μαζί, με αίσθημα ευθύνης απέναντι στους ανθρώπους που αγαπούμε, μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο αποτέλεσμα.

Οι ώρες που είμαστε αναγκασμένοι να παραμένουμε σπίτι μας, μακριά από τους φίλους μας και τις αγαπημένες μας δραστηριότητες περνούν, πράγματι, δύσκολα. Αυτό, όμως, ισχύει όταν δεν έχουμε να κάνουμε τίποτα που να τις γεμίζει ευχάριστα και δημιουργικά.

Αυτό το κενό έρχεται να καλύψει η συντονισμένη προσπάθεια των δημοτικών κοινωνικών δομών εκπαίδευσης, αθλητισμού, πολιτισμού, κ.λπ., έχοντας οργανώσει ένα πλούσιο πλέγμα προτάσεων δημιουργικής απασχόλησης στο σπίτι, με παιχνίδια, κατασκευές, παραμύθια, ανάγνωση βιβλίων, εκπαιδευτικά μαθήματα, μουσική, θέατρο και βιβλίο, άθληση, και πολλά άλλα.

Κι όλα μέσω της αξιοποίησης της σύγχρονης τεχνολογίας και του διαδικτύου. Δεν πρόκειται για μια εικονική πραγματικότητα αλλά για μια ζώσα κατάσταση που έρχεται να υποκαταστήσει σε πολύ μεγάλο βαθμό, ευχάριστα και δημιουργικά, όλα όσα είστε αναγκασμένοι να αποστερηθείτε προσωρινά.

Ας αξιοποιήσουμε αυτή τη δυνατότητα που παρέχουν οι δομές και οι φορείς του δήμου μας, η οποία προσφέρεται σε όλους και όλες χάριν της σημαντικής προσφοράς των στελεχών και εκπαιδευτών, που συνεχίζουν με τον ίδιο ζήλο να εργάζονται εν μέσω της κρίσης και τους ευχαριστούμε θερμότατα. ΜΕΝΟΥΜΕ ΣΠΙΤΙ φροντίζοντας, όλοι μαζί, να γεμίζουμε ευχάριστα και δημιουργικά τις ώρες, δίνοντας σε αυτές ουσιαστικό περιεχόμενο.

Σίμος Δανιηλίδης
Δήμαρχος Νεάπολης-Συκεών

Δημήτρης Απατσίδης
Πρόεδρος ΚΕΥΝΣ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο